Când am primit pachetul de la editura Tritonic, Mör a fost cartea pe care am vrut să o citesc instant fiindcă promitea să îmi hrănească pasiunea nesănătoasă pentru relațiile de familie și influența copilăriei în viața de adult.
Nu am citit-o imediat, fiind al doilea volum din serie, dar tot am grabit procesul începând cu Block 46, carte pe care o recomand și de care am fost încântată. Mai încântată decât de Mör.
Mör este un roman plin de feminitate care explorează dorințele, senzațiile, profunzimile, nebuniile legăturilor de familie. Familii fericite, familii disfuncționale sau pe cale de disoluție, care transmit, în mod conștient sau nu, mesaje pline de violență.
Așa cum ne-a obișnuit încă din Block 46, scriitoarea se joacă cu mai multe planuri și ne plimba prin decenii de violență, amintiri traumatizante, vieți grele, arătându-ne astfel, prin mai multe generații, ce efect negativ are o copilărie nu doar lipsită de liniște ci lipsită de noțiunea de copilărie. Știu, sună prost, dar o să întâlniți copii fără copilărie în cartea aceasta.
Momentul de „Houston, we have a problem!” este atunci când o actriță celebră este dată dispărută iar urmele lăsate de dispariția acesteia trimit la o serie de crime rezolvate. Autorul e închis, deci cine răpește folosind aceeași tactică? Au închis pe cine nu trebuie? Aflați voi până la final, deși recunosc că personal m-am lăsat dusă puțin pe o pistă greșită.
Ce trebuie să știi despre această carte? Că e mai mult decât poți duce, că e dură, violentă, plina de pedofilie, canibalism și momente de decădere umană. Nu am cum să spun că a fost o lectură plăcută, dar și-a făcut treaba, a trezit sentimentele pe care și-a propus să le trezească.
Fiind o carte din seria Emily Roy și Alexis Castells, mi-aș fi dorit mai mult timp cu cele două. Înțeleg că ar fi fost dificil, apreciez că am citit mai multe perspective și am fost plimbați prin atât de multe minți, dar Block 46 chiar se simte precum povestea lor. Aici sunt mai mult în treacăt.
Per total e o lectură antrenantă, puternică, cu personaje aflate în extreme, o carte care se citește prea repede, dar asta e bine. Vrei să se termine și sa ieși dintr-o lumea copleșitoare.

Lasă un răspuns